Moedervlekken
Een moedervlek is een ophoping van cellen in de huid die pigment maken en is meestal bruin –tot zwartkleurig. Moedervlekken zijn goedaardig en heel normaal. Ze komen vaak voor en het merendeel van de moedervlekken vormt zich tussen de 3 en 20 jaar. Sommige moedervlekken, echter, zijn er al vanaf geboorte en tot zo’n 35 jaar kunnen er nieuwe moedervlekken ontstaan. Moedervlekken variëren in kleur, grootte en vorm. Sommige moedervlekken zijn wat hobbelig en huidskleurig. De vorm en pigmentatie is bij moedervlekken regelmatig.
Het verwijderen moedervlek Wassenaar is soms onvermijdelijk om medische redenen. Een moedervlek kan zich bijvoorbeeld kwaadaardig of onrustig hebben ontwikkeld. Of dit inderdaad gebeurd is, zal worden vastgesteld door een dermatoloog.
Cosmetische hinder
Soms komt een moedervlek voor op een prominente plaats in het uiterlijk. Een moedervlek vormt dan voor sommigen een persoonlijkheidskenmerk, anderen zien de moedervlek als een doorn in het oog. Het is ook soms het geval dat een moedervlak gemakkelijk irriteert of bij dagelijkse handelingen open gaat. Dan kan er een wens bestaan voor het laten weghalen van de moedervlek (verwijderen moedervlek Wassenaar).
Verwijderen moedervlek Wassenaar
Voor het weghalen van goedaardige moedervlekken bestaan geen medische indicaties. De verwijdering wordt dan ook niet vergoed door de zorgverzekering. Voorafgaand aan het verwijderen moedervlek Wassenaar bepaalt de dermatoloog of de moedervlek goedaardig of kwaadaardig is en daarna met welke techniek de moedervlek verwijderd zal worden. De moedervlek kan verwijderd worden door middel van shave (wegschaven) of excisie (wegsnijden), afhankelijk van de grootte en vorm van de moedervlek.
Als de dermatoloog de moedervlek verwijdert met excisie, dan verdooft en ontsmet hij de huid rondom en onder de moedervlek. Daarna wordt de moedervlek met een mesje uit de huid gesneden en er ontstaat een wond. Deze wordt gehecht en verbonden, de hechtingen kunnen na één tot twee weken worden verwijderd uit de huid.
Bij verwijdering door de moedervlek weg te schaven worden de moedervlek en omliggende huid eveneens verdoofd, waarna de dermatoloog de moedervlek met een mesje aan het oppervlak van de huid af schaaft. Er vormt zich een oppervlakkig schaafwondje, waarvan de bloedvaatjes soms nog worden gecoaguleerd (dichtgebrand).
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.